bewaar
Galette van witte en groene asperges met oude kaas
Galette van witte en groene asperges met oude kaas
bewaar

Galette van witte en groene asperges met oude kaas

Witte en groene asperges + oude kaas = een gouden combi. Vooral in een deze galette!

30 min. bereiden
1 uur 10 min. oventijd
40 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

170 g

ongezouten roomboter

250 g

tarwebloem

½ tl

zout

½ tl

suiker

100 g

geraspte oude kaas

50 ml

ijskoud water

300 g

witte asperges

300 g

groene asperges

200 g

tuinerwten

1

citroen

2

scharreleieren

250 g

ricotta

15 g

munt

50 g

pijnboompitten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine of handmixer

  • vershoudfolie

  • dunschiller

  • bakpapier

Witte en groene asperges + oude kaas = een gouden combi. Vooral in een deze galette!

Aan de slag

1

Snijd de roomboter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer. Doe de bloem met het zout, de suiker en de helft van de geraspte kaas in de keukenmachine en meng kort. Voeg de koude boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn en kruimelig deeg. Blijf het kruimelige deeg in korte pulsen mixen en schenk ondertussen het ijswater erbij. Stop zodra je een samenhangend deeg hebt. Vorm snel met koude handen een rechthoek van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat minimaal 1 uur in de koelkast rusten.

2

Neem het deeg uit de koelkast. Schil de witte asperges rondom met de dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de witte en groene asperges in stukjes van 3 cm Meng de asperges, tuinerwten, olie en de rest van de geraspte kaas in een kom.

3

Rasp de gele schil van de citroen. Klop de eieren en ricotta los in een kom. Roer het citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bestrooi het werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 30 x 40 cm. Verplaats het deeg naar een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer het deeg met het ricottamengsel, maar laat 4 cm van de rand vrij. Verdeel de asperges en tuinerwten over de ricotta en breng op Vouw de vrije randen van het deeg over de groenten. Bak de galette in het midden van de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

5

Snijd de muntblaadjes fijn. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur 5 min. Schep regelmatig om.

6

Haal de galette uit de oven en bestrooi met de munt en pijnboompitten.

serveertipDe galette is ook lekker op kamertemperatuur.
vegatipVervang de ricotta door 250 g cottagecheese en de geraspte oude kaas door geraspte geitenkaas.

Galette van witte en groene asperges met oude kaas

Instructievideo - 12:01 min.

Galette van witte en groene asperges met oude kaas

Witte en groene asperges + oude kaas = een gouden combi. Vooral in een deze galette!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig