bewaar
Miniwortelsoep
Miniwortelsoep
bewaar

Miniwortelsoep

Als voorgerecht tijdens het paasdiner of als onderdeel van je paasbrunch of high tea: deze vegan mini-wortelsoep is van alle markten thuis!

25 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

400 g

winterpeen

4 el

olijfolie

1 tl

kurkuma

½ tl

kerrie

½ tl

gerookte paprikapoeder

850 ml

water

1 el

appel azijn

1 el

agavesiroop

50 ml

haver keuken (alternatief voor kookroom)

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • staafmixer

Als voorgerecht tijdens het paasdiner of als onderdeel van je paasbrunch of high tea: deze vegan mini-wortelsoep is van alle markten thuis!

Aan de slag

1

Snijd de ui in kwarten en pel de tenen knoflook. Schil (per 4 personen) van 1 peen 16 dunne linten met de dunschiller en snijd wat overblijft en de rest van de peen in schuine stukken van 3 cm.

2

Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook en wortel 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma, kerrie en gerookte -paprikapoeder toe en roer door. Voeg (per 4 personen) 800 ml water toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 15 min. koken tot de peen gaar is. Zet het vuur uit en pureer de soep glad.

3

Meng ondertussen de wortellinten, azijn en agavesiroop in een kom met de rest van het water. Dek af met een bord en hou apart in de koelkast.

4

Roer als de soep klaar is het zuur van de wortel en de havercrème erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de soep over kleine kommen of glaasjes en garneer met de wortellinten.

Miniwortelsoep

Als voorgerecht tijdens het paasdiner of als onderdeel van je paasbrunch of high tea: deze vegan mini-wortelsoep is van alle markten thuis!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig