bewaar
Vegan pancakes met aardbei en banaan
Vegan pancakes met aardbei en banaan
bewaar

Vegan pancakes met aardbei en banaan

Pancakes for Pasen! Lekker fruitig met aardbei en banaan.

35 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 ml

amandeldrink ongezoet

100 ml

wortelsap

2

rijpe bananen

300 g

zelfrijzend bakmeel

1 tl

bakpoeder

3 el

kristalsuiker

½ tl

gemalen kaneel

½ tl

kurkuma

25 g

plantaardige ongezouten boter

100 g

aardbeien

4 el

agavesiroop

Dit heb je nodig

  • blender

  • garde

Pancakes for Pasen! Lekker fruitig met aardbei en banaan.

Aan de slag

1

Doe de amandeldrink, het wortelsap en de helft van de bananen in de blender en mix tot een glad oranje mengsel. Meng in een kom het bakmeel, de bakpoeder, suiker, kaneel en kurkuma. Schenk de oranje drank erbij en meng met een garde tot een dik beslag.

2

Verhit ¼ van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Schep 3 flinke eetlepels beslag in de pan voor 3 pancakes. Bak de pancakes 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege of wanneer er luchtbellen op het oppervlak verschijnen. Neem uit de pan, leg op een warm bord en hou warm onder een schone theedoek. Bak zo nog 9 pancakes tot het beslag op is.

3

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien doormidden. Snijd de rest van de bananen in plakjes. Leg op elk bord een stapel van 3 pannenkoekjes. Verdeel de plakjes banaan, aardbeien en agavesiroop erover.

variatietipVoor een hartige versie kun je de banaan vervangen door spinazie. Gebruik dan 1 el suiker in plaats van 3 en garneer de pancakes met cherrytomaatjes en plantaardige witte kaas.

Vegan pancakes met aardbei en banaan

Pancakes for Pasen! Lekker fruitig met aardbei en banaan.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig