bewaar
Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 
Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 
bewaar

Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 

Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!

35 min. bereiden
53waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse witte asperges

3 el

olijfolie mild

800 g

koelverse gnocchi

2

sjalotten

450 g

verse pastasaus carbonara

50 ml

water

60 g

slamelange rode biet

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!

Aan de slag

1

Schil de witte asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze in stukken van 2 cm. Snijd heel dikke asperges eventueel in de lengte doormidden.

2

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gnocchi in 10 min. goudgeel en knapperig.

3

Snipper ondertussen de sjalotten fijn. Doe na 4 min. de asperges bij de gnocchi. Schep regelmatig om. Bak de laatste 2 min. de gesnipperde sjalotten mee. Voeg de pastasaus en het water toe, roer door en verwarm 2 min. mee. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

4

Verdeel de gnocchi en asperges over diepe borden en bestrooi met de slamelange.

vegatipVervang de pastasaus carbonara door 450 g verse pastasaus funghi (bakje 225 g, koelvers).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gnocchi met witte asperges, carbonarasaus en spekjes 

Deze romige gnocchi maak je met slechts 5 ingrediënten. In de hoofdrol? Witte asperges!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig