bewaar
Traybake van courgette en tartaar-muntballetjes
Traybake van courgette en tartaar-muntballetjes
bewaar

Traybake van courgette en tartaar-muntballetjes

Deze traybake met krieltjes is niet alleen een prachtplaatje, maar ook nog eens gezond!

10 min. bereiden
30 min. oventijd
27waarderingen

Ingrediënten

4 personen

12

bosuitjes

2

rode uien

2

courgettes

1 kg

vastkokende kriel in de schil

4 el

olijfolie mild

80 g

verse geitenkaas naturel 45+

2 tenen

knoflook

15 g

verse munt

1 el

paprikapoeder

1 tl

gemalen korianderzaad

300 g

tartaar

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Deze traybake met krieltjes is niet alleen een prachtplaatje, maar ook nog eens gezond!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd elke bosui in de breedte in 4 stukken. Snipper de helft van de rode uien en snijd de rest in halve ringen van een cm. Snijd de courgettes in de breedte in plakken van 2 cm. Verdeel de bosui, courgette en de helft van de uiringen samen met de krieltjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout en besprenkel met 2 el olie (per 4 personen). Bak ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep na 20 min. om.

2

Verkruimel ondertussen de geitenkaas. Rasp de tenen knoflook en snijd de munt fijn. Meng de gesnipperde ui, 15 g geitenkaas (per 4 personen), de knoflook, de helft van de munt, de paprikapoeder, koriander en peper door de rundertartaar. Vorm met vochtige handen 3 tartaarballetjes per persoon. Neem de bakplaat na 25 min. uit de oven, leg de tartaar balletjes op de groenten, besprenkel met de rest van de olie en bak de laatste 5 min. mee.

3

Neem de bakplaat uit de oven en verdeel de rest van de halve uiringen, de rest van de geitenkaas en de rest van de munt erover.

Traybake van courgette en tartaar-muntballetjes

Deze traybake met krieltjes is niet alleen een prachtplaatje, maar ook nog eens gezond!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig