bewaar
Venkelstamppot met kurkuma-ei
Venkelstamppot met kurkuma-ei
bewaar

Venkelstamppot met kurkuma-ei

De budgetproof venkelstamppot mag niet ontbreken op je stamppot-repertoire. Lekker met een kruidig kurkuma-ei!

30 min. bereiden
licht pittig
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

venkelknollen

1 kg

iets kruimige aardappel

50 g

ongezouten roomboter

½ tl

chilivlokken

1 tl

kurkuma

4

witte scharreleieren

100 ml

magere melk

300 g

AH salademix

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De budgetproof venkelstamppot mag niet ontbreken op je stamppot-repertoire. Lekker met een kruidig kurkuma-ei!

Aan de slag

1

Snijd de onderkant en de stelen van de venkelknollen. Bewaar het groen en snijd grof. Snijd de knollen in de lengte in 4 parten en snijd de parten in reepjes van 1 cm dik. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de venkel toe.

2

Verhit de boter met de chilivlokken en de kurkuma in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak hierin de spiegeleieren. Schep de boter regelmatig over de eieren heen tot het eiwit oranjegeel wordt.

3

Giet de aardappelen en venkel af en stamp grof met de pureestamper. Voeg de melk toe aan de pan, zet op laag vuur en meng de salademix en het venkelgroen in delen door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de koriander grof. Schep de stamppot op 4 grote borden. Maak een kuiltje in het midden van de stamppot. Verdeel de kurkuma-eieren met de kurkumabotersaus erover en bestrooi met de koriander.

Venkelstamppot met kurkuma-ei

De budgetproof venkelstamppot mag niet ontbreken op je stamppot-repertoire. Lekker met een kruidig kurkuma-ei!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig