bewaar
Gebakken zilvervliesrijst met tuinerwten en bloemkoolsteak
Gebakken zilvervliesrijst met tuinerwten en bloemkoolsteak
bewaar

Gebakken zilvervliesrijst met tuinerwten en bloemkoolsteak

Deze gezonde gebakken rijst is on fire! Lekker met hot curry, gember en rode peper.

25 min. bereiden
pittig
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

2 tenen

knoflook

150 g

sjalotten

10 g

verse gemberwortel

4 el

zonnebloemolie

1 el

hot currypoeder

450 g

diepvries fijne tuinerwten

4

bloemkoolsteaks

1

rode peper

15 g

verse platte peterselie

Deze gezonde gebakken rijst is on fire! Lekker met hot curry, gember en rode peper.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de knoflook fijn en de sjalotten in halve ringen. Schil en rasp de gember.

2

Verhit de helft van de olie in de hapjespan en fruit de gember, knoflook, sjalot en hot curry 5 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

3

Giet de rijst af en voeg samen met de erwten toe en bak nog 4 min. mee. Breng op smaak met eventueel zout.

4

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de bloemkoolsteak ca. 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.

5

Snijd ondertussen het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees heel fijn. Snijd de peterselie fijn.

6

Meng de peper en peterselie door de rijst en serveer met de bloemkoolsteak.

Gebakken zilvervliesrijst met tuinerwten en bloemkoolsteak

Deze gezonde gebakken rijst is on fire! Lekker met hot curry, gember en rode peper.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig