bewaar
Cote de boeuf met honing-mosterdsaus
Cote de boeuf met honing-mosterdsaus
bewaar

Cote de boeuf met honing-mosterdsaus

Côte de boeuf is het ribstuk van het rund. Wanneer je 'm langzaam gaart op de BBQ wordt hij botermals.

40 min. bereiden
15 min. wachten
1waardering

Ingrediënten

4 personen

1 kg

AH BBQ Côte de boeuf

1 el

Chinese 5-kruidenpoeder

1 tl

grof zeezout

1

sjalot

25 g

ongezouten roomboter

2 el

grove mosterd

2 el

honing

150 ml

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • barbecue met deksel

  • vleesthermometer

Côte de boeuf is het ribstuk van het rund. Wanneer je 'm langzaam gaart op de BBQ wordt hij botermals.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan en bereid voor op indirect grillen (alle kolen aan 1 kant). Dep het vlees droog met keukenpapier, wrijf rondom in met de kruidenpoeder en het zeezout. Gril 10 min. boven de kolen, keer halverwege. Steek de thermometer in de zijkant van het vlees zonder het bot te raken. Gaar het vlees met de deksel dicht op het indirecte deel van de barbecue (waar geen kolen liggen) tot een kerntemperatuur van 52 C (medium rare). Dit duurt 30-40 min. Neem van de barbecue en laat afgedekt onder aluminiumfolie 15 min. rusten.

2

Snipper de sjalot zo fijn mogelijk. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot 4 min. op middelhoog vuur. Voeg de mosterd, honing en room toe, roer goed en breng de saus aan de kook. Laat 12-14 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd het vlees in plakjes. Serveer met de saus bij de barbecue.

Cote de boeuf met honing-mosterdsaus

Côte de boeuf is het ribstuk van het rund. Wanneer je 'm langzaam gaart op de BBQ wordt hij botermals.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig