bewaar
Wokgroente en bloemkoolrijst met kimchi-ei (advertorial)
Wokgroente en bloemkoolrijst met kimchi-ei (advertorial)
bewaar

Wokgroente en bloemkoolrijst met kimchi-ei (advertorial)

Wokken? Met een kimchi-eitje ga je die bloemkoolrijst rocken!

15 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

30 g

gember

2 tenen

knoflook

2

bosuitjes

4 el

zonnebloemolie

400 g

wokgroente Chinees sugarsnaps paksoi

300 g

1 minuut basmatirijst

400 g

koelverse bloemkoolrijst

100 g

Kesbeke Kimchi

4

witte scharreleieren

Wokken? Met een kimchi-eitje ga je die bloemkoolrijst rocken!

Aan de slag

1

Schil en rasp de gember, rasp de tenen knoflook en snijd de bosuitjes fijn. Verwarm de helft van de olie in een wok op hoog vuur en bak de gember, knoflook, bosui en de wokgroente 2 min., schep goed door.

2

Voeg de basmatirijst toe en bak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verwarm ondertussen de koekenpan met de rest van de olie op middelhoog vuur en voeg de kimchi en 4 el (per 4 personen) van het kimchivocht toe.

4

Breek de eieren boven de kimchi en doe de deksel op de pan. Laat de eieren ca. 5 min. stollen en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de gebakken rijst over diepe borden en schep er een kimchi-ei op.

variatietipMaak met de overgebleven kimchi een pittige tosti. Beleg 2 sneetjes volkorenbrood met belegen kaas en kimchi en bak in een tosti-ijzer goudgeel; dit gerecht is dan niet meer gluten- en lactosevrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Wokgroente en bloemkoolrijst met kimchi-ei (advertorial)

Wokken? Met een kimchi-eitje ga je die bloemkoolrijst rocken!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig