bewaar
Kaneelvlinders
Kaneelvlinders
bewaar

Kaneelvlinders

Kaneelvlinders: deze koekjes van bladerdeeg en kaneelsuiker zijn je nieuwe lievelings!

5 min. bereiden
12 min. oventijd
30 min. wachten
3waarderingen

Ingrediënten

18 porties

1

wit scharrelei

60 g

kaneelsuiker

270 g

vers bladerdeeg

Dit heb je nodig

  • vershoudfolie

  • bakpapier

Kaneelvlinders: deze koekjes van bladerdeeg en kaneelsuiker zijn je nieuwe lievelings!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop het ei los. Bestrooi een schone werkbank met ⅓ van de kaneelsuiker. Leg het bladerdeeg in de lengte op de suiker en bestrijk met het ei. Bestrooi met de rest van de suiker.

2

Rol het bladerdeeg vanaf de lange kant op tot het midden. Herhaal met de andere kant. Wikkel het bladerdeeg in vershoudfolie en maak de zijkanten goed dicht. Leg de rol 30 min. in de vriezer.

3

Neem uit de vriezer en snijd in 18 gelijke stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Keer eventueel halverwege om.

Kaneelvlinders

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kaneelvlinders

Kaneelvlinders: deze koekjes van bladerdeeg en kaneelsuiker zijn je nieuwe lievelings!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig