bewaar
Nasi goreng met een gebakken ei
Nasi goreng met een gebakken ei
bewaar

Nasi goreng met een gebakken ei

Nasi goreng met een gebakken ei is perfect voor de lunch! 's Avonds maken en de volgende ochtend mee in je lunchtrommel naar werk.

20 min. bereiden
1 uur wachten
pittig
1waardering

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

½

komkommer

100 ml

natuurazijn

1 el

kristalsuiker

½ tl

zout

75 ml

water

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

1

verse rode peper

1 el

garnalenpasta in potje

5 el

zonnebloemolie

4

bosuitjes

2 el

ketjap manis

1 el

ketjap asin

4

middelgrote eieren

Dit heb je nodig

  • staafmixer met hoge beker

Nasi goreng met een gebakken ei is perfect voor de lunch! 's Avonds maken en de volgende ochtend mee in je lunchtrommel naar werk.

Aan de slag

1

Spoel de rijst 3 of 4 keer onder koud stromend water, totdat het minder troebel is. Zo voorkom je papperige rijst. Kook de rijst 3 min. korter dan aangegeven op de verpakking. Schep de rijst op een platte schaal en laat 1 uur afkoelen in de vriezer.

2

Snijd ondertussen de komkommer in de breedte in dunne plakken. Verwarm de azijn met de suiker, het zout en het water in een pan tot de suiker en zout zijn opgelost. Neem van het vuur, schep de plakjes komkommer door de warme azijn en laat 1 uur staan. Schep na 30 min. om.

3

Snijd de sjalot en knoflook grof. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees grof. Doe de sjalot, knoflook, rode peper, garnalenpasta en ⅖ van de zonnebloemolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Snijd de bosui in dunne ringen.

4

Verhit ⅖ van de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de sjalottenpasta 5 min. onder voortdurend omscheppen. Voeg de rijst en de bosui toe en roerbak alles 3 min. op hoog vuur, tot alle ingrediënten goed vermengd zijn. Voeg de ketjap manis en ketjap asin toe en meng goed.

5

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op hoog vuur en bak hierin 4 spiegeleieren.

6

Serveer de nasi met een spiegelei en de zoetzure komkommer.

Nasi goreng met een gebakken ei

Nasi goreng met een gebakken ei is perfect voor de lunch! 's Avonds maken en de volgende ochtend mee in je lunchtrommel naar werk.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig