bewaar
Mankaron
Mankaron
bewaar

Mankaron

Mankaron is een Antilliaanse kokoscake, die je vanaf nu vaker gaat bakken. Geloof ons maar, want hij staat al in 15 min. in de oven!

15 min. bereiden
1 uur oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

10 porties

250 g

zongerijpte kokosnoot

175 g

rietsuiker

1 tl

gemalen kaneel

300 g

zelfrijzend bakmeel

125 g

ongezouten roomboter

150 ml

halfvolle melk

100 ml

water

2 tl

vanille-extract

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • broodbak- of cakevorm (30cm, ingevet)

Mankaron is een Antilliaanse kokoscake, die je vanaf nu vaker gaat bakken. Geloof ons maar, want hij staat al in 15 min. in de oven!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal de kokosnoot fijn in een keukenmachine. Doe de suiker, kaneel en het bakmeel erbij in de machine en meng even door.

2

Smelt de boter in een steelpan. Haal de pan van het vuur en roer de melk, het water en het vanille-extract erdoor.

3

Schenk het botermengsel bij het kokosmengsel in de machine en meng 5 sec. Schenk het beslag in de ingevette bakvorm en bak de mankaron in 1 uur in het midden van de oven gaar. Laat de mankaron 10 min. afkoelen in de vorm, stort hem en laat op een rooster helemaal afkoelen.

Mankaron

Mankaron is een Antilliaanse kokoscake, die je vanaf nu vaker gaat bakken. Geloof ons maar, want hij staat al in 15 min. in de oven!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig