bewaar
Zomerstamppot rauwe andijvie met kip-citroengehaktballetjes
Zomerstamppot rauwe andijvie met kip-citroengehaktballetjes
bewaar

Zomerstamppot rauwe andijvie met kip-citroengehaktballetjes

Ook in de zomer is stamppot lekker! Vooral deze zomerstamppot met frisse citroen en knapperige andijvie.

30 min. bereiden
licht pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

sjalotten

2 tenen

knoflook

½

citroen

4 el

milde olijfolie

2 el

Mutti le verdurine in tube

½ tl

chilivlokken

1 kg

kruimige aardappel

75 g

hazelnoten

300 g

kipgehakt naturel

100 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

500 g

koelverse gesneden andijvie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Ook in de zomer is stamppot lekker! Vooral deze zomerstamppot met frisse citroen en knapperige andijvie.

Aan de slag

1

Snipper de sjalotten en snijd de tenen knoflook fijn. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de halve vrucht uit. Verhit de helft van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 4 min. Bak de knoflook, tomaten-groentepuree en chilivlokken 1 min. al omscheppend mee en zet het vuur uit. Laat 10 min. afkoelen.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur 5 min. onder regelmatig omscheppen. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

3

Meng het afgekoelde sjalotmengsel en het citroenrasp met het kipgehakt en kneed kort door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vorm er met vochtige handen 12 balletjes (per 4 personen) van. Verhit de rest van de olie in de koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 10 min. gaar. Schep regelmatig om.

4

Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk, een ½ el citroensap (per 4 personen) en de boter tot een puree. Schep de andijvie erdoor en verwarm de stamppot nog 1 min. al omscheppend op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de stamppot met de gehaktballetjes en bestrooi met de hazelnoten.

variatietip Je kunt in plaats van le verdurine ook tomatenpuree gebruiken.
vegantipVervang het kipgehakt door een plantaardig alternatief voor gehakt of kant-en-klare vegan balletjes. Vervang de melk door 100 ml ongezoete sojadrink en de boter door 25 g plantaardig alternatief voor boter. Het gerecht is dan niet meer glutenvrij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zomerstamppot rauwe andijvie met kip-citroengehaktballetjes

Ook in de zomer is stamppot lekker! Vooral deze zomerstamppot met frisse citroen en knapperige andijvie.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig