bewaar
'Dilly beans' op toast met ricotta en citroen
'Dilly beans' op toast met ricotta en citroen
bewaar

'Dilly beans' op toast met ricotta en citroen

Dilly beans' zijn oorspronkelijk ingemaakte sperziebonen met dille uit Amerika. In deze versie maak je de bonen niet in, maar kook je ze beetgaar en eet je ze op toast met ricotta en citroen. Dillycious!

30 min. bereiden
10 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

verse sperziebonen

4

sjalotten

6 el

milde olijfolie

1

citroen

250 g

ricotta

15 g

verse dille

8 sneetjes

speltbrood

400 g

limabonen in blik

2 tl

dijonmosterd

1

bosuitje

1 teen

knoflook

Dilly beans' zijn oorspronkelijk ingemaakte sperziebonen met dille uit Amerika. In deze versie maak je de bonen niet in, maar kook je ze beetgaar en eet je ze op toast met ricotta en citroen. Dillycious!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het sierlijke puntje aan de andere kant zitten. Kook de sperziebonen in een ruime pan met water in 6-8 min. beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken en schep in een ruime kom.

2

Snipper de sjalotten fijn en fruit ze op laag vuur 15 min. in de olie. Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng de helft van het citroenrasp en 1 el van het sap (per 4 personen) door de ricotta. Breng op smaak met peper. Hou een paar takjes dille apart en snijd de rest fijn.

3

Rooster het brood 10 min. in de oven op het rooster. Spoel de limabonen onder koud stromend water, laat uitlekken in een vergiet en doe bij de sperziebonen.

4

Schep ondertussen de sjalot met olie uit de pan in een kom en meng de gesneden dille, mosterd, 2 el citroensap (per 4 personen) en de rest van het rasp erdoor. Breng de dressing op smaak met peper en eventueel zout. Schep de dressing door de bonen.

5

Snijd de bosui fijn. Halveer de knoflook en wrijf met de snijkant lichtjes over de sneetjes geroosterd brood. Besmeer de toast met de ricotta en beleg ruim met de bonensalade. Garneer met de takjes dille en bestrooi met de bosui. Serveer de rest van de bonensalade erbij.

variatietipHou je van pittig? Roer dan ¼ tl chilivlokken door de dressing.
vegantip Vervang de ricotta door 200 g plantaardig alternatief voor roomkaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

'Dilly beans' op toast met ricotta en citroen

Dilly beans' zijn oorspronkelijk ingemaakte sperziebonen met dille uit Amerika. In deze versie maak je de bonen niet in, maar kook je ze beetgaar en eet je ze op toast met ricotta en citroen. Dillycious!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig