bewaar
Zoete-aardappelgratin met gruyère
Zoete-aardappelgratin met gruyère
bewaar

Zoete-aardappelgratin met gruyère

Maak je aardappelgratin eens met zoete aardappels, Zwitserse gruyère en salieroom. Een nieuwe klassieker in de dop!

30 min. bereiden
40 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

verse slagroom

15 g

verse salie

750 g

zoete aardappelen

165 g

Zwitserse Gruyère

1 teen

knoflook

10 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • mandoline of keukenmachine

  • ovenschaal (20 x 30)

Maak je aardappelgratin eens met zoete aardappels, Zwitserse gruyère en salieroom. Een nieuwe klassieker in de dop!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 C. Breng in een steelpan op middelhoog vuur de slagroom aan de kook met de helft van de salie, draai het vuur uit en laat 10 min. trekken. Pluk de blaadjes van de rest van de salie.

2

Boen de zoete aardappelen schoon en snijd ze in de breedte met een keukenmachine of mandoline in zo dun mogelijke plakken. Rasp de gruyère.

3

Halveer de knoflook en wrijf de ovenschaal in met de snijvlakken. Verder gebruik je de knoflook niet. Vet de schaal in met de boter.

4

Vul de ovenschaal dakpansgewijs met plakjes aardappel. Bestrooi elke laag aardappel met peper en geraspte gruyère en steek er wat blaadjes salie tussen. Schenk de salieroom erover en druk de bovenkant licht aan, zodat alle plakjes aardappel zijn bedekt met room.

5

Bak de zoete-aardappelgratin ca. 40 min. in de oven.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Zoete-aardappelgratin met gruyère

Maak je aardappelgratin eens met zoete aardappels, Zwitserse gruyère en salieroom. Een nieuwe klassieker in de dop!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig