bewaar
Mihoen Singapore
Mihoen Singapore
bewaar

Mihoen Singapore

Mihoen Singapore? Give us more! Mihoen Singapore is een uitgebreid noedelrecept dat je hart zal veroveren (of al heeft veroverd).

1 uur bereiden
40 min. oventijd
30 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5 el

sojasaus

2 el

hoisinsaus

2 el

rijstwijn

1 tl

Chinese 5-kruidenpoeder

1 el

donkere basterdsuiker

2

speklapjes

250 g

mihoen

1

middelgrote ui

3

bosuitjes

25 g

verse gember

½

Chinese kool

½ el

vissaus

2 el

oestersaus

1 el

kristalsuiker

2 el

kerriepoeder

8 el

arachideolie

185 g

roerbakgarnalen naturel

3

middelgrote eieren

125 g

taugé

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)

  • ovenrooster

Mihoen Singapore? Give us more! Mihoen Singapore is een uitgebreid noedelrecept dat je hart zal veroveren (of al heeft veroverd).

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 ºC. Doe ⅖ van de sojasaus, de hoisinsaus, rijstwijn, vijfkruidenpoeder en basterdsuiker in de ovenschaal en meng goed. Leg de speklappen in de marinade. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. marineren.

2

Zet de schaal, met het folie erop, in de oven en bak ca. 20 min. Verwijder het aluminiumfolie en bak nog ca. 20 min. Keer de speklappen halverwege.

3

Doe ondertussen de mihoen in een ruime kom en overgiet met kokend water. Laat 15 min. weken. Leg een ovenrooster op een bakplaat. Giet de mihoen af, laat uitlekken en verspreid over het ovenrooster.

4

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de bosui in stukken van ca. 3 cm. Schil en snijd de gember fijn. Snijd de Chinese kool in de breedte in repen van ca. 1 cm. Meng in een kom de rest van de sojasaus, vissaus, oestersaus, suiker en kerriepoeder.

5

Haal het vlees uit de oven, snijd het in stukjes van ca. 1 cm en schep ze weer door de saus.

6

Verhit de helft van de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de garnalen in 2 min. gaar en schep uit de pan. Roerbak in dezelfde pan de eieren in 2 min. gaar en schep uit de pan.

7

Verhit de rest van de olie in de pan en bak de ui, bosui, gember en Chinese kool 4 min. Voeg de mihoen, sojasausmengsel en taugé toe en bak 3 min. mee. Schep voorzichtig om zodat de mihoen niet breekt. Schep de speklappen, garnalen en ei er voorzichtig door en bak 1 min. mee.

achtergrondinfoMihoen Singapore is een Kantonees gerecht, in Hongkong ontstaan in de jaren 60 van de vorige eeuw. Het wordt veel gegeten in Chinese restaurants over de hele wereld. In het begin van de Chinese diaspora waren het vooral Kantonezen die uit China weggingen, dus de Kantonese keuken werd op veel plekken populair. Zo ook in Singapore.

Mihoen Singapore

Mihoen Singapore? Give us more! Mihoen Singapore is een uitgebreid noedelrecept dat je hart zal veroveren (of al heeft veroverd).

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig