bewaar
Kokos-limoenrijst met vegetarische balletjes (advertorial)
Kokos-limoenrijst met vegetarische balletjes (advertorial)
bewaar

Kokos-limoenrijst met vegetarische balletjes (advertorial)

Fris dankzij de limoen, romig door de bio-kokosmelk: deze rijst wil je overal bij eten. Hier serveren we het met vega-balletjes.

15 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 ml

water

400 ml

Fairtrade Original Biologische kokosmelk

300 g

witte rijst

1

limoen

2 el

zonnebloemolie

400 g

vegetarische balletjes

800 g

Japanse wokgroente kastanjechampignons & peulen

150 ml

verse woksaus teriyaki

Fris dankzij de limoen, romig door de bio-kokosmelk: deze rijst wil je overal bij eten. Hier serveren we het met vega-balletjes.

Aan de slag

1

Breng een pan met het water en de kokosmelk op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze 8 min. Roer regelmatig.

2

Boen ondertussen de limoen schoon, rasp de groene schil. Giet de rijst af en meng het limoenrasp erdoor. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

3

Verhit de olie in een wok op hoog vuur en bak de vegetarische balletjes ca. 4 min. Doe de wokgroente erbij en bak al omscheppend ca. 5 min. Voeg de teriyakisaus toe en meng erdoor.

4

Verdeel de rijst over diepe borden en schep de balletjes en groente erover.

variatietipDit gerecht is ook heerlijk met AH Verse woksaus sesam-soja (beker 150 ml).
bereidingstipKokosmelk over? Voeg het toe aan een mix voor pancakes en bak deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Lekker met tropisch fruit.

Kokos-limoenrijst met vegetarische balletjes (advertorial)

Fris dankzij de limoen, romig door de bio-kokosmelk: deze rijst wil je overal bij eten. Hier serveren we het met vega-balletjes.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig