bewaar
Kip tandoori met komkommer-rijstsalade (advertorial)
Kip tandoori met komkommer-rijstsalade (advertorial)
bewaar

Kip tandoori met komkommer-rijstsalade (advertorial)

Met de tandoori masala spice blend van Verstegen geef je kip moeiteloos bergen smaak. Gecombineerd met volkorenbasmati, zoetzure ui, komkommer en bloemkoolrijst is dit een heerlijk zomers hoofdgerecht.

25 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

limoen

395 g

kipdijfilet

350 g

yoghurt Griekse stijl 0%

1 el

Verstegen tandoori masala

3 el

milde olijfolie

1

rode ui

3 el

rodewijnazijn

100 ml

water

100 g

volkoren basmatirijst

400 g

koelverse bloemkoolrijst

1

komkommer

15 g

verse koriander

Dit heb je nodig

  • grillpan

Met de tandoori masala spice blend van Verstegen geef je kip moeiteloos bergen smaak. Gecombineerd met volkorenbasmati, zoetzure ui, komkommer en bloemkoolrijst is dit een heerlijk zomers hoofdgerecht.

Aan de slag

1

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Meng de kipdijfilet met 150 g yoghurt (per 4 personen), het limoensap, de tandoori masala kruiden, ⅔ van de olie, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.

2

Snijd de rode ui in halve ringen. Meng de rodewijnazijn met het water in een kom. Voeg de ui toe en meng goed. Laat 10 min. afgedekt staan tot de ui lichtroze en zoetzuur is.

3

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, doe terug in de pan en roer de bloemkoolrijst erdoor. Laat afgedekt staan tot gebruik.

4

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter en gril de kip in ca. 10 min. op middelhoog vuur gaar, keer regelmatig.

5

Snijd ondertussen de komkommer in blokjes van ca. een ½ cm. Snijd de koriander fijn en meng met de rest van de yoghurt, 1 tl limoenrasp (per 4 personen) en breng op smaak met peper.

6

Schep de rode ui, komkommerblokjes en de rest van de olie door de bloemkoolrijst en serveer met de gegrilde kip en korianderyoghurt.

Kip tandoori met komkommer-rijstsalade (advertorial)

Met de tandoori masala spice blend van Verstegen geef je kip moeiteloos bergen smaak. Gecombineerd met volkorenbasmati, zoetzure ui, komkommer en bloemkoolrijst is dit een heerlijk zomers hoofdgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig