bewaar
Linzensalade met volkoren flatbread (advertorial)
Linzensalade met volkoren flatbread (advertorial)
bewaar

Linzensalade met volkoren flatbread (advertorial)

Of je nu het rijk alleen hebt of een gerecht wilt verrijken: deze kleine blikjes linzen zijn een uitkomst! Een perfecte portie voor een eenpersoonsmaaltijd of als topping van een salade of soep. Hier zijn ze het stralend middelpunt van een salade.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

290 g

Libanees platbroden volkoren

8 el

milde olijfolie

100 g

ongezouten geroosterde amandelen

300 g

Bonduelle Beluga linzen mini's in blik

15 g

verse munt

1

citroen

2 tl

sumak

200 g

snoepgroente tomatenmix

200 g

radijsjes

1

oranje paprika

1

komkommer

2 kropjes

babyromainesla

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Of je nu het rijk alleen hebt of een gerecht wilt verrijken: deze kleine blikjes linzen zijn een uitkomst! Een perfecte portie voor een eenpersoonsmaaltijd of als topping van een salade of soep. Hier zijn ze het stralend middelpunt van een salade.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 C. Snijd de platbroden in 8 punten en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en schep goed om. Bak ca. 15 min. in de oven en laat afkoelen. Hak ondertussen de amandelen grof.

2

Spoel ondertussen de linzen in een vergiet onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de blaadjes van de munt fijn en doe met de linzen in een kom.

3

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit in een kleine kom. Meng de sumak, het citroensap en -rasp en de rest van de olie tot een dressing. Doe de helft bij de linzen, schep goed door en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Snijd de tomaten en radijsjes doormidden. Verwijder de steelaanzet van de paprika, halveer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder met een theelepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in plakjes van ca. 1 cm. Snijd de kropjes babyromaine in de breedte in repen van 2 cm. Doe de groente in een grote mengkom met de rest van de dressing en schep goed door.

5

Verdeel het brood over borden, schep de groente erover en de linzen in het midden. Bestrooi met de amandelen en serveer.

Linzensalade met volkoren flatbread (advertorial)

Of je nu het rijk alleen hebt of een gerecht wilt verrijken: deze kleine blikjes linzen zijn een uitkomst! Een perfecte portie voor een eenpersoonsmaaltijd of als topping van een salade of soep. Hier zijn ze het stralend middelpunt van een salade.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig