bewaar
Dulche de leche
Dulche de leche
bewaar

Dulche de leche

Het enige dat je nodig hebt voor dulce de leche, karamelpasta, is een blikje gecondenseerde melk én een beetje geduld. Deze zoete pasta wordt vooral in Latijns-Amerika op allerlei manieren gegeten.

2 uur bereiden
3 uur wachten
4waarderingen

Ingrediënten

20 porties

1

gecondenseerde melk in blik

Het enige dat je nodig hebt voor dulce de leche, karamelpasta, is een blikje gecondenseerde melk én een beetje geduld. Deze zoete pasta wordt vooral in Latijns-Amerika op allerlei manieren gegeten.

Aan de slag

1

Haal het papieren label van het blik af. Controleer of het geen deuken heeft en aan de bovenkant nog helemaal dicht is.

2

Doe het blik ongeopend in een pan en vul de pan met water. Het blik moet minimaal 5 cm onder water staan.

3

Zet de pan op het vuur en breng het water op hoog vuur aan de kook. Zet het vuur heel laag, zodat het water net tegen de kook aan blijft. Kook het ca. 2 uur. Hoe langer je de gecondenseerde melk kookt, hoe donkerder en harder het wordt. Hou goed in de gaten dat de pan niet droogkookt en dat het blikje altijd onder een laag water staat, anders bestaat de kans dat het blikje ontploft. Vul de pan eventueel bij met heet water als het blik bijna niet meer volledig onder water staat.

4

Zet het vuur uit en laat het blik in de pan met water in 3 uur volledig afkoelen. Pas op: het water moet helemaal afgekoeld zijn voor je het blik eruit kunt halen en kunt openen!

algemeenMaak met deze dulce de leche eens ' alfajores', de lievelingskoekjes van Máxima.
achtergrondinfoEr wordt wel beweerd dat de kok van Napoleon de karamelpasta in 1804 per ongeluk uitvond door melk en suiker te lang te verhitten. Maar volgens de Argentijnse historicus Daniel Balmaceda werd het al veel eerder in Indonesië bereid en rond de zestiende eeuw naar de Filipijnen gebracht. De Spanjaarden namen het mee naar Spanje en later naar Latijns-Amerika, Nu wordt dulce de leche als een typisch gerecht uit dit werelddeel beschouwd.

Dulche de leche

Het enige dat je nodig hebt voor dulce de leche, karamelpasta, is een blikje gecondenseerde melk én een beetje geduld. Deze zoete pasta wordt vooral in Latijns-Amerika op allerlei manieren gegeten.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig