bewaar
Gyoza met gehakt
Gyoza met gehakt
bewaar

Gyoza met gehakt

Zachte dumplings - deeghapjes met vulling - noemen de Japanners gyoza. Maar het is eigenlijk een Chinese uitvinding, genaamd jiaozi. Gyoza is de Japanse uitspraak van het Chinese woord.

1 uur bereiden
1 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

12 personen

½

winterpeen

3

bosuitjes

45 g

verse gember

1 teen

knoflook

½

witte kool

150 g

half-om-halfgehakt

1 el

kristalsuiker

3 el

sojasaus

2 el

sesamolie

2 el

maizena

½ tl

gemalen witte peper

12

diepvries gyoza vellen

1 el

zonnebloemolie

100 ml

water

2 el

rijstazijn

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Zachte dumplings - deeghapjes met vulling - noemen de Japanners gyoza. Maar het is eigenlijk een Chinese uitvinding, genaamd jiaozi. Gyoza is de Japanse uitspraak van het Chinese woord.

Aan de slag

1

Schil de halve peen en snijd in kwarten. Snijd de bosuitjes elk in 4 stukken. Schil de gember en doe met de knoflook, peen, bosui en witte kool in de keukenmachine. Mix met korte pulsen tot een rul mengsel.

2

Schep het groentemengsel in een kom en voeg het gehakt, de suiker, ⅓ van de sojasaus, de helft van de sesamolie en de maizena toe. Meng dit 5 min. met een houten lepel tot het een plakkerige textuur heeft. Breng op smaak met de peper en eventueel zout. Laat het mengsel 1 uur afgedekt rusten in de koelkast.

3

Haal de gyozavellen los van elkaar en leg ze onder een vochtige theedoek. Haal er steeds 1 vel onder vandaan en schep 1 volle theelepel van de vulling in het midden van elk vel. Bestrijk met je vinger de rand rondom licht met water. Vouw het vel dubbel, waarbij de randen boven de vulling samenkomen. Druk alleen het midden van de rand vast. Vouw nu de plooien in de rand: vanaf de linkerhoek naar het midden 2 plooien en van de rechterhoek naar het midden 2 plooien. Druk de hele rand goed vast. Je hebt nu een dumpling in de vorm van een halve maan. Zet de gyoza met het deegrandje omhoog op een bord. Herhaal met de rest van de vulling en vellen.

4

Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en leg de gyoza met de deegrand naar boven in de pan. Bak 5 min. tot de onderkanten goudbruin en krokant zijn. Voeg het water toe en doe de deksel direct op de pan om de gyoza te stomen. Stoom 3 min., neem de deksel van de pan, zet het vuur hoger en bak nog 1 min., zodat de onderkanten weer knapperig worden.

5

Maak ondertussen een dipsaus van de rijstazijn en de rest van de sojasaus en van de sesamolie.

6

Neem de gyoza uit de pan en zet ze op een plat bord. Serveer direct met de dipsaus.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Gyoza met gehakt

Zachte dumplings - deeghapjes met vulling - noemen de Japanners gyoza. Maar het is eigenlijk een Chinese uitvinding, genaamd jiaozi. Gyoza is de Japanse uitspraak van het Chinese woord.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig