bewaar
Yang chow fan (Chinese gebakken rijst)
Yang chow fan (Chinese gebakken rijst)
bewaar

Yang chow fan (Chinese gebakken rijst)

Yang chow fan is losjes vertaald: gebakken rijst uit Yangzhou.

30 min. bereiden
1 uur wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

winterpeen

1

middelgrote ui

6 el

zonnebloemolie

125 g

hamblokjes

250 g

diepvries tuinerwten

225 g

diepvries rauwe gepelde garnalen

4

witte scharreleieren

3

bosuitjes

2 el

sojasaus

2 el

mirin

Dit heb je nodig

  • dunschiller

Yang chow fan is losjes vertaald: gebakken rijst uit Yangzhou.

Aan de slag

1

Spoel de rijst 3 of 4 keer in koud water, totdat het water minder troebel is. Zo voorkom je papperige rijst. Doe de rijst met water in een pan. Het water moet een vingertoplengte boven de rijst staan. Breng aan de kook en laat op middelhoog vuur onafgedekt zacht koken tot het vocht is geabsorbeerd. Draai het vuur zo laag mogelijk en laat de rijst nog 7-10 min. nagaren. Schep nogmaals om. Spreid de rijst uit op een grote schaal en laat minimaal 1 uur afkoelen in de koelkast.

2

Schil ondertussen de peen met de dunschiller en snijd in blokjes van een ½ cm. Snipper de ui. Verhit ⅓ van de olie in een wok en roerbak de peen met de ui en ham 6 min. op middelhoog vuur. Voeg na 3 min. de erwten toe. Schep uit de pan.

3

Verhit ⅓ van de olie in de wok op hoog vuur en roerbak de garnalen in 2 min. roze en gaar. Schep uit de pan.

4

Roer de eieren los in een kom. Snijd de bosuitjes fijn. Verhit de rest van de olie in de wok op hoog vuur. Schenk de eieren erin en roer na 30 sec. los met een houten lepel. Voeg na 1 min. de koude rijst en bosui toe en roerbak 3 min.

5

Schep de ham met de groenten, garnalen, sojasaus en rijstwijn door de rijst en serveer in kommen.

bereidingstipLekker en snel om te maken met rijst die je over hebt.
achtergrondinfoYang chow fan – of Yangzhou fried rice – is een Chinees gebakken-rijstgerecht ontstaan in de stad Yangzhou. Het wordt liefst gemaakt met rijst van de vorige dag. Over de hele wereld kom je in Chinese restaurants de gebakken rijst met erwten, ham, ei en garnalen tegen.

Yang chow fan (Chinese gebakken rijst)

Yang chow fan is losjes vertaald: gebakken rijst uit Yangzhou.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig