bewaar
Bladerdeeghapjes met roquefort (airfryer)
Bladerdeeghapjes met roquefort (airfryer)
bewaar

Bladerdeeghapjes met roquefort (airfryer)

Bladerdeeg + roquefort + gekarameliseerde uien = feestje in de airfryer!

20 min. bereiden
35 min. wachten
0waarderingen

Ingrediënten

10 personen

5 plakjes

diepvries bladerdeeg

1 takje

verse tijm

1

rode ui

1 el

milde olijfolie

½ el

rodewijnazijn

1 el

gembersiroop

50 g

roquefort

1

middelgroot ei

Dit heb je nodig

  • airfryer XL

  • bakpapier

Bladerdeeg + roquefort + gekarameliseerde uien = feestje in de airfryer!

Aan de slag

1

Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Ris ondertussen de blaadjes van het takje tijm en snijd fijn. Snipper de rode ui.

2

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui ca. 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tijm, azijn en gembersiroop toe en bak nog ca. 3 min. tot het meeste vocht is verdampt. Laat 5 min. afkoelen.

3

Prak de Roquefort fijn en meng het uimengsel erdoor.

4

Halveer de plakjes bladerdeeg diagonaal. Leg in het midden van elke driehoek 2 tl van de vulling en vouw dubbel tot een driehoek. Gebruik eventueel wat water om het deeg beter te laten plakken, druk de deegranden goed op elkaar met een vork.

5

Verwarm de airfryer voor op 160 °C. Bekleed de bodem van het mandje met bakpapier. Splits het ei, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooier los en besmeer de bovenkanten van de bladerdeeghapjes ermee.

6

Leg 5 bladerdeeghapjes in de mand en bak ca. 15 min. Keer halverwege om. Herhaal met de andere bladerdeeghapjes.

variatietipWissel af met de vullingen. Ook lekker is: geraspte manchego met geroosterde paprika, Hollandse garnalen met bosui of serranoham met kappertjes of ansjovis, citroenschil en geblancheerde broccoliroosjes.

Bladerdeeghapjes met roquefort (airfryer)

Bladerdeeg + roquefort + gekarameliseerde uien = feestje in de airfryer!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig