bewaar
Broodpudding met gember (airfryer)
Broodpudding met gember (airfryer)
bewaar

Broodpudding met gember (airfryer)

Ambachtelijke broodpudding op een nieuwerwetse manier: uit de airfryer! Lekker met een bol vanille-ijs.

15 min. bereiden
40 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

8 personen

5 sneetjes

volkorenmuesli-notenbrood

50 g

Chinese stemgember

3

middelgrote eieren

250 ml

verse slagroom

50 g

fijne kristalsuiker

1 tl

gemalen kaneel

1 tl

Nielsen Massey Madagascar bourbon vanille-extract

1 tl

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • airfryer XL

  • Airfryer cakeblik (Ø 20 cm)

Ambachtelijke broodpudding op een nieuwerwetse manier: uit de airfryer! Lekker met een bol vanille-ijs.

Aan de slag

1

Snijd het brood in stukken van ca. 2 cm. Snijd de stemgember fijn en meng door het brood.

2

Klop de eieren met de slagroom, suiker, kaneel en het vanille-extract los en meng met het brood. Laat 5 min. staan.


3

Verwarm ondertussen de airfryer voor op 160 °C. Vet het cakeblik in met de olijfolie en schep het brood-eimengsel in de vorm. Druk de broodstukjes aan met de bolle kant van een lepel.

4

Bak de broodpudding 30 min., haal uit de airfryer, laat 5 min. staan en serveer.

combinatietip Lekker met een bol vanille-ijs.

Broodpudding met gember (airfryer)

Ambachtelijke broodpudding op een nieuwerwetse manier: uit de airfryer! Lekker met een bol vanille-ijs.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig