bewaar
Skottelbraai kip
Skottelbraai kip
bewaar

Skottelbraai kip

Smullen van de skottelbraai met deze kip met tomaten, spinazie en olijven!

35 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

milde olijfolie

4

scharrel kipdijfilets

½ tl

zout

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

500 g

snoeptomaatjes

50 g

tomatenpuree

1 tl

gedroogde tijm

135 g

taggia olijven zonder pit

200 g

verse spinazie

200 ml

kraanwater

1

vers stokbrood

Dit heb je nodig

  • skottelbraai-paellapan met deksel (Ø 47 cm)

  • skottelbraai

Smullen van de skottelbraai met deze kip met tomaten, spinazie en olijven!

Aan de slag

1

Zet de skottelbraai aan en verhit de olie in de skottelbraai paellapan. Bestrooi de kipdijfilets met peper en het zout en bak ca. 8 min. op laag tot middelhoog vuur. Keer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

2

Snijd ondertussen de uien in halve ringen, snijd de knoflook fijn en halveer de tomaten in de lengte.

3

Neem de kip uit de pan en bak de ui in het achtergebleven bakvet 4-5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook, tomaten, tomatenpuree, tijm en de olijven zonder het vocht toe en bak nog 3 min.

4

Voeg in delen de spinazie toe en laat al omscheppend slinken.

5

Leg de kip terug in de pan en schenk het water erbij. Breng aan de kook en laat nog 8-10 min. op laag vuur koken tot de kip helemaal gaar is.

6

Breng de saus op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met het stokbrood.

combinatietipLekker met geraspte Parmezaanse kaas.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Skottelbraai kip

Smullen van de skottelbraai met deze kip met tomaten, spinazie en olijven!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig