bewaar
Tostones
Tostones
bewaar

Tostones

Tostones zijn dubbelgebakken bakbananen. Lekker met guacamole of tomatensalsa!

30 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

6 personen

3

bakbananen

600 ml

arachideolie om te frituren

½ tl

zout

Dit heb je nodig

  • schuimspaan

  • bakpapier

  • snijplank

  • schaaltje

Tostones zijn dubbelgebakken bakbananen. Lekker met guacamole of tomatensalsa!

Aan de slag

1

Schil de bakbananen: snijd eerst de uiteinden eraf. Snijd met een klein scherp mesje over de lengte op de naden in. Pel vervolgens met je handen de schil eraf.

2

Snijd het vruchtvlees in plakken van ca. 2 cm dik.

3

Verhit een laagje olie van ca. 1 cm tot 160 °C. in de pan en frituur de bakbananen in delen in ca. 6 min. goudgeel. Keer halverwege. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4

Bedek een stevige (houten) snijplank met wat bakpapier en leg een deel van de gebakken bakbananen erop. Plet de plakken 1 voor 1 met het zware bakje/schaaltje tot ze ca. een ½ cm dik zijn. Zorg ervoor dat de plakken niet uit elkaar vallen.

5

Verhit de olie tot 190 °C. Frituur de geplette plakken nogmaals ca. 2-3 min. goudbruin en krokant. Neem uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi terwijl ze nog heet zijn met het zout.

serveertipLekker met tomatensalsa of guacamole

Tostones

Instructievideo - 00:30 min.

Tostones

Tostones zijn dubbelgebakken bakbananen. Lekker met guacamole of tomatensalsa!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig