bewaar
Knoflook champignons
Knoflook champignons
bewaar

Knoflook champignons

Knoflook champignons: hoe meer knoflook, hoe beter wat ons betreft. Hét ultieme bijgerecht.

15 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

350 g

kleine kastanjechampignons

1

sjalot

4 tenen

knoflook

4 takjes

verse tijm

40 g

ongezouten roomboter

100 ml

droge witte wijn

Knoflook champignons: hoe meer knoflook, hoe beter wat ons betreft. Hét ultieme bijgerecht.

Aan de slag

1

Borstel de champignons schoon, snijd eventueel de harde stelen eraf. Verhit een hapjespan op middelhoog vuur, zonder olie of boter en bak de champignons 5 min. Schep af en toe om.

2

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes van de tijm.

3

Voeg de boter, sjalot, knoflook en tijm toe aan de gebakken champignons en bak 2 min. mee. Schep regelmatig om.

4

Giet de witte wijn bij de champignons en laat ca. 2 min. op hoog vuur inkoken. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout.

serveertipLekker met een robuust stokbrood.

Knoflook champignons

Knoflook champignons: hoe meer knoflook, hoe beter wat ons betreft. Hét ultieme bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig