bewaar
Kip cashew
Kip cashew
bewaar

Kip cashew

Welk gerecht kun je maken met malse kip? Ga eens voor kip cashew.

20 min. bereiden
pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

middelgrote ui

5

bosuitjes

3 tenen

knoflook

1

rode peper

365 g

kipdijfilet

3 el

sojasaus

2 el

oestersaus

1 el

suiker

1 el

azijn

1 el

tarwebloem

3 el

zonnebloemolie

150 g

ongezouten cashewnoten

Welk gerecht kun je maken met malse kip? Ga eens voor kip cashew.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd ⅘ van de bosuitjes in stukken van ca. 4 cm en ⅕ van de bosui in dunne ringen. Houd apart. Snijd de tenen knoflook fijn. Snijd het steeltje van 1 rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de kipdijfilets in stukken van ca. 3 cm.

3

Roer in een kom de sojasaus, oestersaus, suiker, azijn en bloem door elkaar.

4

Verhit de olie in een wok op hoog vuur. Roerbak de kip 3 min. Voeg de ui en peper toe en roerbak nog 3 min. mee. Voeg de grote stukken bosui en knoflook toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur naar middelhoog, voeg de saus en cashewnoten toe en breng aan de kook. Laat al roerende 1 min. koken.

5

Verdeel de rijst en kip cashew over de borden. Bestrooi met de overgebleven bosui.

kookstaptipHoud je van pittig? Laat de zaadlijsten en zaden aan de rode peper zitten.

Kip cashew

Welk gerecht kun je maken met malse kip? Ga eens voor kip cashew.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig