bewaar
Pakora
Pakora
bewaar

Pakora

Het favoriete hapje van de Indiase keuken? De pakora, een gefrituurde groente snack in een beslagje van kikkererwtenmeel.

45 min. bereiden
5 min. wachten
pittig
1waardering

Ingrediënten

27 porties

150 g

mais in blik

1

rode ui

100 g

vastkokende aardappelen

300 g

gesneden witte kool

½ tl

zout

25 g

verse gember

1

rode peper

10 g

verse koriander

100 g

kikkererwtenmeel

2 el

maizena

2 tl

kurkuma

2 tl

garam masala

2 el

kraanwater

750 ml

zonnebloemolie

Dit heb je nodig

  • keukenthermometer

  • frituurpan of ruime pan

Het favoriete hapje van de Indiase keuken? De pakora, een gefrituurde groente snack in een beslagje van kikkererwtenmeel.

Aan de slag

1

Laat de mais uitlekken. Snijd de ui in dunne halve ringen. Schil de aardappel en rasp grof. Doe de kool, mais en het zout in een ruime kom en kneed met de hand door. Laat 10 min. staan zodat het zout vocht uit de groenten onttrekt.

2

Schil en rasp ondertussen de gember. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de koriander fijn. Meng de gember, peper en koriander door het koolmengsel.

3

Voeg het kikkererwtenmeel, de maizena, kurkuma en garam masala toe en meng goed door. Besprenkel met het water en meng goed door.

4

Verhit de olie in de frituurpan of ruime pan tot 170 °C. Controleer eventueel de temperatuur met de keukenthermometer. Schep met een eetlepel een portie beslag uit de kom. Gebruik een tweede lepel om het beslag in de hete olie te laten glijden. Schep zo nog ca. 5 pakora’s in de pan, zorg ervoor dat de pan niet te vol zit, dan daalt de temperatuur van de olie. Frituur in ca. 3 min. goudgeel en knapperig. Keer regelmatig en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal door tot het beslag op is.

variatietipPakora’s kunnen ook met andere groenten gemaakt worden, bijvoorbeeld bloemkool, geraspte wortel, of courgette.
achtergrondinfoPakora is een Indiase snack. Er kunnen verschillende soorten groenten in zitten. De groenten worden met specerijen en een beslag, meestal van kikkererwtenmeel, gefrituurd. Ze worden meestal gegeten met een chutney of met raita erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pakora

Het favoriete hapje van de Indiase keuken? De pakora, een gefrituurde groente snack in een beslagje van kikkererwtenmeel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig