bewaar
Vindaloo
Vindaloo
bewaar

Vindaloo

Vindaloo is in Engeland een van de populairste curry’s van de Indiase keuken. En als je 'm proeft met z'n specerijen en malse kip snap je meteen waarom.

30 min. bereiden
1 uur 45 min. wachten
pittig
1waardering

Ingrediënten

4 personen

2 tl

korianderzaad

1 tl

komijnzaad

2 tl

mosterdzaad

½

kaneelstokje

1 tl

gemalen kruidnagel

1 tl

gemalen kardemom

2 tl

zwarte peperkorrels

1 tl

chilivlokken

5 tenen

knoflook

20 g

verse gember

1

rode peper

50 ml

appel azijn

365 g

kipdijfilet

1 tl

gemalen kurkuma (koenjit)

1 tl

zout

2

middelgrote uien

2

tomaten

3 el

zonnebloemolie

2 el

tamarindepasta

2 el

kokosbloesemsuiker

Dit heb je nodig

  • vijzel of kleine keukenmachine

Vindaloo is in Engeland een van de populairste curry’s van de Indiase keuken. En als je 'm proeft met z'n specerijen en malse kip snap je meteen waarom.

Aan de slag

1

Verwarm een koekenpan zonder boter of olie op middelhoog vuur en rooster het korianderzaad, komijnzaad en mosterdzaad 2 min. Haal uit de pan en maal met het halve kaneelstokje, de kruidnagel, kardemom, peperkorrels en chilivlokken fijn in de keukenmachine.

2

Snijd de tenen knoflook grof. Schil de gember en snijd grof. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje eventueel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees grof. Voeg de knoflook, gember, peper en azijn toe aan de keukenmachine en maal alles tot een puree.

3

Doe de kip, puree, kurkuma en het zout in een kom en meng alles goed. Laat 1 uur marineren in de koelkast.

4

Snijd de uien in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes van ca. 1 cm. Verhit de olie in een braadpan op middelhoog vuur. Roerbak de uien 3 min. Voeg de tomaten, tamarindepasta en kokosbloesemsuiker toe en kook 2 min. mee.

5

Voeg de kip met de marinade toe, meng alles goed en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en gaar de kip in 45 min. op laag vuur.

combinatietipLekker met witte rijst of zelfgemaakte naan
achtergrondinfoVindaloo is een Indiaas stoofgerecht, dat veel gegeten wordt in de streek Goa. Het woord komt van het Portugese gerecht 'carne de vinha d’alhos' en is meegenomen door Portugese kolonisten. Er kunnen verschillende soorten vlees gestoofd worden met knoflook, azijn, gember, pepers en specerijen. Bijvoorbeeld lamsvlees, varkensvlees of kip. De Portugese versie is een stuk minder gekruid.

Vindaloo

Vindaloo is in Engeland een van de populairste curry’s van de Indiase keuken. En als je 'm proeft met z'n specerijen en malse kip snap je meteen waarom.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig