bewaar
Griekse rijst
Griekse rijst
bewaar

Griekse rijst

Een stukje Mediterannee aan tafel? Het kan met deze Griekse rijst. Deze rode rijst is je nieuwe favoriete bijgerecht.

15 min. bereiden
10 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

witte rijst

1

middelgrote ui

3

tomaten

4 el

olijfolie extra vergine

70 g

tomatenpuree in blik

1

groentebouillonblokje zonder zout

400 ml

water

Dit heb je nodig

  • blokrasp

Een stukje Mediterannee aan tafel? Het kan met deze Griekse rijst. Deze rode rijst is je nieuwe favoriete bijgerecht.

Aan de slag

1

Doe de rijst in een kom en overgiet met koud water. Wrijf met je vingers door de rijst en giet af. Herhaal dit ca. 3 keer of tot het afgegoten water helder is.

2

Snipper de ui. Rasp de tomaten op een blokrasp boven een kom. Verhit ½ van de olie in een pan op middelhoog vuur. Roerbak de ui 3 min. Voeg de tomatenpulp en de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee.

3

Voeg de rijst, het bouillonblokje en water toe, roer goed door en breng aan de kook.

4

Roer de rest van de olijfolie erdoor en laat de rijst 10 min. staan met de deksel op de pan. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

serveertipLekker bij gehaktspiesjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Griekse rijst

Een stukje Mediterannee aan tafel? Het kan met deze Griekse rijst. Deze rode rijst is je nieuwe favoriete bijgerecht.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig