bewaar
Galette met tomaten en Zwitserse Gruyère (advertorial)
Galette met tomaten en Zwitserse Gruyère (advertorial)
bewaar

Galette met tomaten en Zwitserse Gruyère (advertorial)

Altijd pret met een galette. Helemaal met tomaten en Zwitserse Gruyère.

25 min. bereiden
40 min. oventijd
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

170 g

ongezouten roomboter

165 g

Zwitserse gruyère AOP 48+

250 g

tarwebloem

½ tl

kristalsuiker

½ tl

zout

50 ml

koud water

50 g

ongebrande hazelnoten

1

citroen

10 g

verse tijm

2

witte scharreleieren

200 g

cottagecheese

5

trostomaten

40 g

rucola

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • vershoudfolie

  • bakpapier

  • dunschiller

Altijd pret met een galette. Helemaal met tomaten en Zwitserse Gruyère.

Aan de slag

1

Snijd de roomboter in blokjes en leg 10 min. in de vriezer.

2

Rasp ondertussen 100 g Gruyère (per galette). Meng met de tarwebloem, het kristalsuiker en zout in een keukenmachine. Voeg de boter toe en mix met korte pulsen tot een fijn, kruimelig deeg. Schenk het koude water erbij en mix met korte pulsen tot een samenhangend deeg. Vorm met koude handen een rechthoek van het deeg en verpak in vershoudfolie. Laat 1 uur rusten in de koelkast.

3

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

4

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en pers 1 helft uit. Ris de blaadjes van de tijm. Klop de eieren los in een kom, meng met de cottagecheese, de tijm en het citroenrasp. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Neem het deeg uit de koelkast. Snijd de trostomaten in plakken van ca. een ½ cm. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 30 x 40 cm. Leg het op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het cottagecheesemengsel. Laat 4 cm van de rand vrij. Verdeel de tomaat erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vouw de randen van het deeg over de tomaat en bak in het midden van de oven in ca. 40 min. gaar. Laat de galette 10 min. afkoelen op de bakplaat.

6

Meng ondertussen de rucola met een ½ el citroensap (per galette) en peper. Schaaf met de dunschiller de rest van de Gruyère erover. Serveer de galette met de rucolasalade en bestrooi met de hazelnoten.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Galette met tomaten en Zwitserse Gruyère (advertorial)

Altijd pret met een galette. Helemaal met tomaten en Zwitserse Gruyère.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig