bewaar
BBQ gegrilde spitskool met miso-glaze en cashew
BBQ gegrilde spitskool met miso-glaze en cashew
bewaar

BBQ gegrilde spitskool met miso-glaze en cashew

Een verrassend veganistisch bijgerecht: deze gegrilde spitskool met miso en cashew!

25 min. bereiden
10 min. oventijd
pittig
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

ongezouten cashewnoten

800 g

spitskolen

1 el

misopasta

2 el

rijstazijn

1 el

lichtbruine basterdsuiker

1 el

sojasaus

½

limoen

7.5 g

verse koriander

1 el

sesamolie

50 ml

water

4 el

sriracha

1 el

sesamzaad

Dit heb je nodig

  • barbecue met deksel

  • bakpapier

  • keukenmachine

Een verrassend veganistisch bijgerecht: deze gegrilde spitskool met miso en cashew!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 170 °C en steek de barbecue aan. Verdeel de cashewnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze in 10 min. goudbruin. Laat afkoelen. Snijd ondertussen de spitskool in de lengte in kwarten. Meng in een kom de misopasta, rijstazijn, suiker en sojasaus.

2

Rooster de spitskool op de snijkanten 5 min. op de barbecue, keer halverwege. Leg de kwarten dan met de bolle kant onder op een minder heet gedeelte van de barbecue en bestrijk met de misoglaze. Sluit de deksel van de barbecue en laat de spitskool nog 10 min. garen.

3

Pers ondertussen de limoen uit en snijd de koriander fijn. Mix de cashewnoten in de keukenmachine in 10 min. tot een gladde pasta. Voeg na 9 min. de sesamolie, het water en sap van de limoen druppelsgewijs toe tot het een dressing is.

4

Verwijder de buitenste verbrande bladeren van de spitskool en verdeel de kwarten over een schaal. Besprenkel met de cashewdressing en sriracha en bestrooi met de koriander en het sesamzaad.

BBQ gegrilde spitskool met miso-glaze en cashew

Een verrassend veganistisch bijgerecht: deze gegrilde spitskool met miso en cashew!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig