bewaar
Chocopannenkoek met peer
Chocopannenkoek met peer
bewaar

Chocopannenkoek met peer

Wie zei dat een zoet ontbijt niet ook gezond kan zijn? Deze chocopannekoek met peer bewijst dat het kan.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

60 g

Biologisch volkoren havermout grof

80 g

volkoren tarwemeel

8 g

bakpoeder

300 ml

Chocolademelk zonder toegevoegde suiker

3 el

milde olijfolie

2

Conference peren

40 g

ongebrande pecannoten

4 el

magere kwark

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Wie zei dat een zoet ontbijt niet ook gezond kan zijn? Deze chocopannekoek met peer bewijst dat het kan.

Aan de slag

1

Maal ⅔ van de havermout heel fijn in de keukenmachine. Meng het tarwemeel, de bakpoeder, chocolade drink en de rest van de grove havermout met een garde door de gemalen havermout.

2

Verhit in 2 koekenpannen met elk een ½ el olie en bak van de helft van het havermoutbeslag 2 pannenkoeken in ca. 5 min. knapperig en gaar. Keer halverwege. Bak zo nog 2 pannenkoeken.

3

Schil ondertussen de peren, verwijder het klokhuis en snijd in parten. Hak de pecannoten grof.

4

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de peer ca. 4 min. op middelhoog vuur goudgeel.

5

Verdeel eerst de kwark over de pannenkoeken, vervolgens de peer en bestrooi met de pecannoten.

variatietipJe kunt de pecannoten vervangen door andere ongebrande noten die je over hebt, zoals ongebrande amandelen.

Chocopannenkoek met peer

Wie zei dat een zoet ontbijt niet ook gezond kan zijn? Deze chocopannekoek met peer bewijst dat het kan.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig