bewaar
Kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool
Kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool
bewaar

Kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool

Deze kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool is een variatie op je andere rijstklassiekers.

20 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

zilvervliesrijst

2 el

kerriepoeder

390 g

kipdijfilet

1

middelgrote ui

2 tenen

knoflook

400 g

champignons

1

spitskool

3 el

milde olijfolie

1 el

milde paprikapoeder

Deze kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool is een variatie op je andere rijstklassiekers.

Aan de slag

1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar voeg de helft van de kerriepoeder aan het kookvocht toe. Giet af en laat staan tot gebruik.

2

Snijd ondertussen de kipdijfilet in blokjes van ca. 2 cm. Snipper de ui, snijd de tenen knoflook fijn en de champignons in plakjes. Snijd de spitskool in kwarten, snijd de harde kern eruit en snijd de kool in dunne repen.

3

Verhit de olie in een ruime hapjespan en bak de kip ca. 1 min op hoog vuur. Voeg de ui, knoflook en champignons toe en roerbak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de spitskool, paprikapoeder en de rest van de kerrie toe en roerbak nog ca. 5 min op hoog vuur. Verwarm de laatste minuut de rijst mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool

Deze kip-kerrierijstschotel met champignons en spitskool is een variatie op je andere rijstklassiekers.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig