bewaar
Pompoen-wortelsoep met linzen en ricotta
Pompoen-wortelsoep met linzen en ricotta
bewaar

Pompoen-wortelsoep met linzen en ricotta

Een gezond soepje met pompoen, wortel, linzen en ricotta. Dat is genieten zonder na te denken.

45 min. bereiden
licht pittig
1waardering

Ingrediënten

4 personen

2

middelgrote uien

3 tenen

knoflook

500 g

winterpenen

3 el

milde olijfolie

½ el

ras el hanout

450 g

diepvries pompoenblokjes

250 g

gedroogde rode linzen

1.3 l

kraanwater

7.5 g

verse koriander

150 g

ricotta

Dit heb je nodig

  • staafmixer

Een gezond soepje met pompoen, wortel, linzen en ricotta. Dat is genieten zonder na te denken.

Aan de slag

1

Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de winterpeen in plakjes van ca. 1 cm.

2

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, het ras el hanout, de winterpeen en pompoenblokjes toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.

3

Voeg de linzen en het water toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. zachtjes koken.

4

Snijd ondertussen de koriander fijn. Breng de ricotta op smaak met peper.

5

Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Verdeel de soep over diepe kommen en schep in ieder kom ¼ van de ricotta. Bestrooi met de koriander.

bereidingstipMaak de soep een dag van tevoren. Voeg voor serveren de ricotta toe en bestrooi met de koriander.

Pompoen-wortelsoep met linzen en ricotta

Een gezond soepje met pompoen, wortel, linzen en ricotta. Dat is genieten zonder na te denken.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig