bewaar
Preistamppot met bloemkool en zalm
Preistamppot met bloemkool en zalm
bewaar

Preistamppot met bloemkool en zalm

Een zachte preistamppot met bloemkool en zalm is het soort voorjaarsstamppot waar je blij van wordt.

25 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

2

diepvries wilde zalmfilets

1 kg

iets kruimige aardappel

450 g

diepvries bloemkoolroosjes

2

preien

15 g

verse dille

4 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Een zachte preistamppot met bloemkool en zalm is het soort voorjaarsstamppot waar je blij van wordt.

Aan de slag

1

Laat de zalmfilets ontdooien. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een grote pan water in ca. 16 min. gaar. Kook de laatste 10 min. de bloemkoolroosjes mee.

2

Halveer ondertussen de preien in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in dunne halve ringen. Snijd de dille fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei in 8-10 min. zacht. Schep regelmatig om.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalmfilets ca. 6 min. Keer halverwege.

4

Giet de aardappelen en bloemkool af en vang ca. 200 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp de aardappelen en bloemkool met een scheutje kookvocht met een pureestamper fijn. Meng de prei en ¾ van de dille erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de stamppot over diepe borden. Breek de zalmfilet in grove stukken en verdeel over de stamppot. Bestrooi met de rest van de dille.

Preistamppot met bloemkool en zalm

Een zachte preistamppot met bloemkool en zalm is het soort voorjaarsstamppot waar je blij van wordt.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig