bewaar
Toast met geraspt ei en truffel
Toast met geraspt ei en truffel
bewaar

Toast met geraspt ei en truffel

Make the most of your toast! Door het ei te raspen en met truffelmayo te mengen krijg je een heerlijk luchtige en luxe eiersalade.

15 min. bereiden
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

scharreleieren

1

vleestomaat

1

eetrijpe avocado

4 sneetjes

Liefde & Passie Desembrood meerzaden heel ongesneden

4 el

truffelmayonaise

1 tl

versgemalen zwarte peper

4 tl

extra vierge olijfolie

Dit heb je nodig

  • broodrooster

  • blokrasp

Make the most of your toast! Door het ei te raspen en met truffelmayo te mengen krijg je een heerlijk luchtige en luxe eiersalade.

Aan de slag

1

Breng een pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de eieren toe en kook in 10 min. Hard. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze.

2

Snijd ondertussen de tomaat in plakjes. Halveer de avocado in de lengte. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd in dunne plakken. Laat de plakken aan elkaar zitten. Rooster het brood.

3

Rasp ¾ van de eieren op de fijne rasp (er mogen wat grote stukjes tussen zitten) en meng met de truffelmayo en de zwarte peper. Breng op smaak met wat zout.

4

Besmeer de sneetjes geroosterd brood met het ei-truffelmengel. Beleg elk sneetje met 1 of 2 plakjes tomaat en ¼ van de plakjes avocado (als een waaier). Rasp het laatste ei erboven, bestrooi met de rest van de peper, wat zout en de olijfolie.

Toast met geraspt ei en truffel

Instructievideo - 00:33 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Toast met geraspt ei en truffel

Make the most of your toast! Door het ei te raspen en met truffelmayo te mengen krijg je een heerlijk luchtige en luxe eiersalade.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig