bewaar
Kip in pindasaus met aardappel-groenteroerbak
Kip in pindasaus met aardappel-groenteroerbak
bewaar

Kip in pindasaus met aardappel-groenteroerbak

Wat eten we vandaag? Gezond! Dus gaan we voor kip met aardappels. Maar dan wel met pindasaus erbij.

25 min. bereiden
pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

milde olijfolie

500 g

kipkluifjes

450 g

bami groente

800 g

koelverse vastkokende aardappels

300 g

AH BASIC diepvries gebroken sperziebonen

80 g

100% pindakaas met stukjes pinda's

250 ml

halfvolle melk

Wat eten we vandaag? Gezond! Dus gaan we voor kip met aardappels. Maar dan wel met pindasaus erbij.

Aan de slag

1

Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en bak de kipkluifjes ca. 20 min. op middelhoog vuur knapperig en gaar. Zet de laatste 5 min. het vuur laag. Schep regelmatig om.

2

Haal ondertussen de rode peper uit de zak bamigroente. Snijd het steeltje van de peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen en snijd de peper in ringetjes.

3

Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de aardappelen ca. 10 min op middelhoog vuur. Voeg de helft van de rode peper, bamigroente en sperziebonen toe en bak in 7-8 min beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Meng ondertussen de pindakaas met de rest van de rode peper en de melk. Meng de pindasaus door de kip, verwarm ca. 2 min. en breng op smaak met peper. Voeg eventueel extra melk toe om de saus smeuïg te houden.

5

Serveer de kip met de geroerbakte aardappelen en groente.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kip in pindasaus met aardappel-groenteroerbak

Wat eten we vandaag? Gezond! Dus gaan we voor kip met aardappels. Maar dan wel met pindasaus erbij.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig