bewaar
Broccolipuree met zoete-aardappelfriet en warmgerookte zalm
Broccolipuree met zoete-aardappelfriet en warmgerookte zalm
bewaar

Broccolipuree met zoete-aardappelfriet en warmgerookte zalm

Aardappelpuree move over, we gaan voor broccolipuree! En de aardappels dan? Die komen terug in de vorm van zoete-aardappelfriet. Lekker met zalm on top.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

800 g

ovenfriet zoete aardappel

3 el

milde olijfolie

250 g

warmgerookte zalmfilets

1

iets kruimige aardappel

800 g

koelverse broccoliroosjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • pureestamper

Aardappelpuree move over, we gaan voor broccolipuree! En de aardappels dan? Die komen terug in de vorm van zoete-aardappelfriet. Lekker met zalm on top.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode uien ieder in 8 parten. Verdeel de rode ui en zoete-aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met ⅔ van de olie. Bak 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege de baktijd om. Leg de laatste 2 min. de warmgerookte zalm op de zoete-aardappelfriet in de oven.

2

Schil ondertussen de aardappel en snijd in blokjes van ca. 2 cm.

3

Kook de aardappelblokjes samen met de broccoli in 8-9 min. tot ze zacht zijn. Giet af, bewaar 100 ml kookvocht (per 4 personen) en stamp met een pureestamper tot een puree. Meng het kookvocht en de rest van de olie erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verdeel de broccolipuree over borden met de zoete-aardappelfriet en ui erop. Breek de warmgerookte zalmfilet in stukken en verdeel erover.

Broccolipuree met zoete-aardappelfriet en warmgerookte zalm

Aardappelpuree move over, we gaan voor broccolipuree! En de aardappels dan? Die komen terug in de vorm van zoete-aardappelfriet. Lekker met zalm on top.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig