bewaar
Vanille-ijs met olijfolie en zout
Vanille-ijs met olijfolie en zout
bewaar

Vanille-ijs met olijfolie en zout

In Italië is vanille-ijs met olijfolie en zout een geliefd dessert, en ook TikTok heeft het al ontdekt. Nu jij nog!

10 min. bereiden
6 uur wachten
1waardering

Ingrediënten

10 porties

1

vanillestokje

500 ml

verse slagroom

397 g

gecondenseerde melk in blik

10 el

olijfolie extra vierge

5 g

Maldon zeezout

Dit heb je nodig

  • handmixer

  • diepvriesbak inhoud ca. 1 liter

In Italië is vanille-ijs met olijfolie en zout een geliefd dessert, en ook TikTok heeft het al ontdekt. Nu jij nog!

Aan de slag

1

Snijd het vanillestokje in de lengte open en schraap met een mespunt het merg eruit. Doe dit samen met de slagroom en gecondenseerde melk in een kom en klop met een mixer in 5 min. stijf. Schep in de diepvriesbak en doe de deksel erop. Zet 6 uur in de vriezer. Je hoeft tussentijds niet te roeren.

2

Schep bollen van het ijs in mooie kommen of glazen, besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de zeezoutvlokken.

variatietipSchep voor de variatie verse aardbeien of ander rood fruit door het ijsmengsel. Serveer deze dan zonder olijfolie en zout.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Vanille-ijs met olijfolie en zout

In Italië is vanille-ijs met olijfolie en zout een geliefd dessert, en ook TikTok heeft het al ontdekt. Nu jij nog!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig