bewaar
Mosselsoep met citroen, venkel en dille
Mosselsoep met citroen, venkel en dille
bewaar

Mosselsoep met citroen, venkel en dille

Zonde om het vocht van gekookte mosselen weg te gooien, maak er ook eens mosselsoep van!

40 min. bereiden
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 kg

verse mosselen

400 g

verse venkelknollen

1

verse prei

3 tenen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

venkelzaad

100 ml

droge witte wijn

500 ml

kippenbouillon in pot

15 g

verse dille

1

citroen

1

vers stokbrood

Dit heb je nodig

  • mossel- of soeppan

Zonde om het vocht van gekookte mosselen weg te gooien, maak er ook eens mosselsoep van!

Aan de slag

1

Maak de mosselen schoon, gooi kapotte mosselen weg. Spoel in koud water en verwijder de exemplaren die openblijven als je erop tikt. Laat uitlekken in een vergiet.

2

Snijd elke venkelknol in kwarten, snijd de kwarten in de breedte in plakjes van een ½ cm. Halveer de prei in de lengte, spoel onder koud stromend water en snijd in halve ringen. Snijd de tenen knoflook in plakjes.

3

Verhit in de grote mossel- of soeppan de olie op middelhoog vuur. Fruit de venkel, prei en het venkelzaad 5 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

4

Zet het vuur hoger en voeg de mosselen toe. Doe de wijn erbij en laat 2 min. stomen. Schenk de bouillon erbij en laat met deksel op de pan ca. 5 min. stoven, tot alle schelpen open zijn.

5

Snijd ondertussen de dille fijn. Boen de citroen schoon en en rasp de gele schil van de vrucht. Halveer de citroen en snijd 1 helft in parten.

6

Zet het vuur uit. Haal de mosselen uit de pan en laat ca. 20 stuks in de pan. Haal het mosselvlees uit de andere schelpen, doe dit met behulp van een lege schelp. Leg het mosselvlees terug in de soep. Verwarm de soep zo nodig kort op hoog vuur en zet het vuur weer uit zodat het niet te lang doorkookt en de groente te zacht en mosselen taai worden.

7

Breng de soep op smaak met wat citroensap, het -rasp en bestrooi met de dille. Serveer met het stokbrood. Serveer met de citroenparten erbij.

bereidingstipDe mosselen laten tijden het koken veel vocht los en samen met 500 ml bouillon krijg je een goede verhouding van vocht en mossel en groente. Toch te weinig vocht? Voeg dan op het einde wat kokend water toe. 

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Mosselsoep met citroen, venkel en dille

Zonde om het vocht van gekookte mosselen weg te gooien, maak er ook eens mosselsoep van!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig