bewaar
Koerdische tapsi van Awat Karim
Koerdische tapsi van Awat Karim
bewaar

Koerdische tapsi van Awat Karim

Deze Koerdische tapsi van Awat Karim is een heerlijk ovenschotel die er niet alleen prachtig uitziet, maar je ook doet verlangen naar een compleet Koerdisch diner.

45 min. bereiden
30 min. oventijd
pittig
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

half-om-halfgehakt

300 ml

water

¾ tl

zout

2

aubergines

½

verse jalapeñopeper

2

fijne uien

3 tenen

knoflook

2

rode paprika's

6 el

milde olijfolie

80 g

blanke rozijnen

400 g

iets kruimige aardappelen

500 g

tomaten

100 g

ongezouten walnoten

1 tl

gemalen nootmuskaat

3 el

ras el hanout

3 el

tomatenpuree

300 ml

water

7.5 g

verse munt

15 g

verse selderij

100 g

diepvries fijne tuinbonen

Dit heb je nodig

  • soeppan

  • staafmixer met hakmolen

  • ovenschaal (25 x 35 cm, ingevet)

Deze Koerdische tapsi van Awat Karim is een heerlijk ovenschotel die er niet alleen prachtig uitziet, maar je ook doet verlangen naar een compleet Koerdisch diner.

Aan de slag

1

Doe het gehakt met 300 ml water en ¼ tl zout in een kleine pan en kook ca. 10 min. Laat staan tot gebruik.

2

Schil ondertussen de aubergines in de lengte om en om, zodat je banen met en banen zonder schil hebt. Snijd de aubergines in de lengte in vieren en snijd in stukken van 2-3 cm. Bestrooi met de rest van het zout en laat 10-15 min. staan.

3

Snijd de halve jalapeñopeper fijn, de uien in parten en de tenen knoflook grof. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in stukken van 3 cm.

4

Dep de aubergine droog met keukenpapier. Giet het vocht van het gehakt en vang dit op. Doe de aubergine met de jalapeñopeper, ui, knoflook, paprika, het kookvocht en de helft van de olie in de grote pan. Breng op smaak met peper. Breng met een deksel op de pan aan de kook op middelhoog vuur en laat ca. 20 min stoven, tot de groenten heel zacht zijn. Schep regelmatig om en voeg eventueel extra water toe als het te droog wordt.

5

Wel ondertussen de rozijnen 10 min. in kokend water. Schil en snijd de aardappelen in plakken van 1 cm. Kook met weinig water 5 min. tot net gaar.

6

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd 2 tomaten in plakken en de rest van de tomaten in blokjes van een ½ cm. Meng de tomaatblokjes met het gehakt. Hak de walnoten fijn in het molentje van de staafmixer. Giet de rozijnen af en meng met de noten, het gehakt, zwarte peper, de nootmuskaat en ras el hanout, de tomatenpuree en 3 el water. Snijd de munt en selderij grof.

7

Verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel de helft van de groenten hierover. Verdeel de helft van het gehaktmengsel hierover. Herhaal deze lagen tot alles op is. Bestrooi met de kruiden en de tuinbonen. Leg de tomaat erop en besprenkel met de rest van de olie. Zet de ovenschaal ca. 30 min. in de oven.

combinatietipLekker met gekookte rijst.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koerdische tapsi van Awat Karim

Deze Koerdische tapsi van Awat Karim is een heerlijk ovenschotel die er niet alleen prachtig uitziet, maar je ook doet verlangen naar een compleet Koerdisch diner.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig