bewaar
Traybake van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel
Traybake van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel
bewaar

Traybake van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel

Het fijne van traybake is dat de oven al het werk doet. Kan jij dus even lekker ontspannen en vervolgens genieten van die combinatie van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel.

35 min. bereiden
32 min. oventijd
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

aardappel

350 g

winterpeen

4 el

milde olijfolie

4

middelgrote uien

500 g

spitskolen

3 tenen

knoflook

20 g

verse selderij

300 g

rundergehakt

1 el

komijnzaad

120 g

yoghurt Griekse stijl 0%

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Het fijne van traybake is dat de oven al het werk doet. Kan jij dus even lekker ontspannen en vervolgens genieten van die combinatie van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon en snijd in parten. Schil de winterpeen en snijd in schuine plakken van ca. 1 cm. Verdeel de aard­appelparten en peen over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en schep om. Rooster ca. 20 min. in het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de helft van de uien in kwarten en snipper de andere helft van de uien. Verwijder de kern van de spitskool en snijd de spitskool in 4 parten (per 4 personen). Snijd de tenen knoflook en de selderij fijn.

3

Meng het gehakt met het komijnzaad, de gesnipperde ui, ⅔ van de knoflook en de helft van de fijngesneden selderij. Breng op smaak met peper. Vorm er met vochtige handen 12 gehaktballetjes (per 4 personen) van.

4

Haal de aardappelen en peen uit de oven, schep om en schuif naar de zijkanten van de bakplaat. Verdeel de spitskool­parten en uikwarten over het midden van de bakplaat, besprenkel met de rest van de olie en eventueel zout. Schep om en verdeel de gehaktballetjes ertussen. Rooster nog ca. 12 min.

5

Meng ondertussen de yoghurt met de rest van de knoflook en de selderij. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal de traybake uit de oven en verdeel over borden. Serveer de yoghurtsaus erbij.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel

Het fijne van traybake is dat de oven al het werk doet. Kan jij dus even lekker ontspannen en vervolgens genieten van die combinatie van aardappel, gehaktballetjes, spitskool en wortel.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig