bewaar
Slagroom kloppen
Slagroom kloppen
bewaar

Slagroom kloppen

Hoe maak je nou de beste dikke slagroom? Alles begint met goed kloppen. En dat doe je zo.

5 min. bereiden
1waardering

Ingrediënten

4 personen

250 g

verse slagroom

2 el

fijne kristalsuiker

Dit heb je nodig

  • handmixer

Hoe maak je nou de beste dikke slagroom? Alles begint met goed kloppen. En dat doe je zo.

Aan de slag

Doe de slagroom met de suiker in een kom. Klop met de handmixer op de middelste stand in 2-3 min. stijf. De slagroom moet stevig zijn en zijn vorm behouden als je door de kom roert.

bereidingstipBij grotere hoeveelheden slagroom kan het kloppen iets langer duren voor de room stevig wordt.
combinatietipWil je slagroom gebruiken als taartdecoratie of een ander gerecht dat wat langer moet blijven staan? Voeg dan, al kloppend, 8 g klop-fix per 250 ml slagroom toe.
bereidingstipKlop slagroom niet te lang door, anders gaat deze schiften en krijg je boter.
combinatietipAls je de slagroom met andere ingrediënten wilt mengen, voor een chocolademousse bijvoorbeeld, klop je de room lobbig. Dat is minder stijf, ongeveer de consistentie van yoghurt. Stop voor lobbige room na ca. 1-2 min. met kloppen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Slagroom kloppen

Hoe maak je nou de beste dikke slagroom? Alles begint met goed kloppen. En dat doe je zo.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig