bewaar
Maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van Hugo Kennis
Maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van Hugo Kennis
bewaar

Maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van Hugo Kennis

Zin in een lichte maaltijd die vol met voedzame ingrediënten zit én lekker is? Eet dan deze maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van onze in-house chef Hugo Kennis.

35 min. bereiden
25 min. oventijd
0waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

rode ui

4 el

witte balsamicoazijn

800 g

pastinaken

7 el

milde olijfolie

1 tl

zoet gerookt paprikapoeder

800 g

kikkererwten in blik

1 el

komijnzaad

2 el

granaatappelmelasse

85 g

rucola

200 g

verse spinazie

150 g

feta

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Zin in een lichte maaltijd die vol met voedzame ingrediënten zit én lekker is? Eet dan deze maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van onze in-house chef Hugo Kennis.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Giet de balsamicoazijn over de ui en laat ca. 20 min. marineren. Schep halverwege om.

2

Boen ondertussen de pastinaak schoon. Snijd elke pastinaak in de lengte in kwarten. Scheur een stuk aluminiumfolie van 80 cm af. Verdeel de pastinaakkwarten over de helft van het stuk folie. Besprenkel de pastinaak met 1 el olie (per 4 personen) en de gerookte-paprikapoeder. Wrijf de pastinaak met je handen in met de olie en de gerookte-paprikapoeder. Breng op smaak met peper en vouw de folie goed dicht tot een pakketje. Pof ca. 25 min. in het midden van de oven.

3

Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water. Laat uitlekken en wrijf de kikkererwten droog met een schone theedoek. Verdeel over een tweede met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met 2 el olie (per 4 personen) en bestrooi met het komijnzaad. Breng op smaak met peper en eventueel zout en meng goed. Schuif in de oven boven de pastinaak en rooster ca. 20 min. Schep halverwege om.

4

Meng 2 el azijn (per 4 personen) van de gemarineerde ui met de granaatappelmelasse en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Haal de pastinaak en kikkererwten uit de oven. Schep de ingelegde uien bij ⅔ van de dressing. Meng in een kom de rucola erdoor. Schep daarna de pastinaak, kikkererwten, gemarineerde ui en spinazie er voorzichtig doorheen. Verkruimel de feta en bestrooi de salade ermee. Besprenkel met de rest van de dressing.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Gebruik dan 1 bakplaat en een ovenrooster bekleed met bakpapier.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van Hugo Kennis

Zin in een lichte maaltijd die vol met voedzame ingrediënten zit én lekker is? Eet dan deze maaltijdsalade met gepofte pastinaak en feta van onze in-house chef Hugo Kennis.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig