bewaar
Traybake van pastinaakfrietjes, kip, paksoi en shiitake van Hugo Kennis
Traybake van pastinaakfrietjes, kip, paksoi en shiitake van Hugo Kennis
bewaar

Traybake van pastinaakfrietjes, kip, paksoi en shiitake van Hugo Kennis

Van traybakes worden we altijd gelukkig! Lekker snel, gezond en megalekker. Deze ovenschaal schuif je de oven in met kip, paksoi, shiitake en kip.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
10 min. wachten
licht pittig
16waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

verse gember

4 tenen

knoflook

75 ml

ketjap manis

1 el

sesamolie

½ tl

chilivlokken

500 g

kipkluifjes

800 g

pastinaken

100 g

shiitakes

4

bosuien

1

paksoi

2 el

milde olijfolie

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Van traybakes worden we altijd gelukkig! Lekker snel, gezond en megalekker. Deze ovenschaal schuif je de oven in met kip, paksoi, shiitake en kip.

Aan de slag

1

Schil de gember en rasp fijn. Rasp de tenen knoflook fijn. Meng de gember en knoflook met de ketjap, sesamolie, chilivlokken en kipkluifjes. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 min. marineren.

2

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in de lengte in ongeveer gelijke frietjes van ca. 1 cm breed en 6 cm lang. Halveer de shiitake. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Snijd de paksoi in de lengte in 8 parten.

3

Verdeel de pastinaakfriet, paksoi, shiitake en bosui over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Schep om. Verdeel de kipkluifjes erover.

4

Bak de traybake ca. 25-30 min. in de oven. Schep halverwege de baktijd om.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Traybake van pastinaakfrietjes, kip, paksoi en shiitake van Hugo Kennis

Van traybakes worden we altijd gelukkig! Lekker snel, gezond en megalekker. Deze ovenschaal schuif je de oven in met kip, paksoi, shiitake en kip.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig