bewaar
Pizza met tomatensaus en mozzarella
Pizza met tomatensaus en mozzarella
bewaar

Pizza met tomatensaus en mozzarella

Leuk om een keer zelf te doen: pizza maken. In dit recept maak je zowel de bodem als de tomatensaus zelf. En vervolgens beleg je 'm met je favoriete ingrediënten.

30 min. bereiden
20 min. oventijd
40 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 personen

7 g

gedroogde gist

350 ml

water

500 g

bloem voor pizzadeeg

2 tl

zout

3 el

olijfolie mild

2 tenen

verse knoflook

200 g

winterpenen

200 g

fijngesneden prei

½ el

venkelzaad

400 g

gepelde tomaten in blik

30 g

griesmeel

250 g

mozzarella

7.5 g

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • mixer met deeghaken

  • kom

  • bakplaten

  • Staafmixer

  • deegroller

  • bakpapier

Leuk om een keer zelf te doen: pizza maken. In dit recept maak je zowel de bodem als de tomatensaus zelf. En vervolgens beleg je 'm met je favoriete ingrediënten.

Aan de slag

1

Los de gist en suiker op in 100 ml lauw­ warm water (per 4 pers.) en laat 10 min. staan. Meng de bloem voor pizzadeeg en het zout in een kom. Voeg het gistmengsel, 150 ml water (per 4 pers.) en ⅓ van de olie toe en meng ca. 10 min. met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg ontstaat.

2

Haal het deeg uit de kom. Bol het op door de zijkanten naar onderen te vouwen, het deeg een kwartslag te draaien en die handeling te herhalen. Leg het deeg in de ingevette kom, dek af met een schone theedoek en zet 1 uur in de koelkast.

3

Haal de bakplaten uit de oven, bekleed ze met een vel bakpapier en leg op elke bakplaat een lap deeg. Verdeel er de tomatensaus over. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de pizza’s. Bak 18­-20 min. net boven en net onder het midden van de oven. Wissel de bakplaten halverwege.

4

Haal de pizza’s. uit de oven en versier met de blaadjes basilicum. Lekker met olijven, tonijn, parmaham, ansjovis, of truffel­ salami.

bereidingstipHeb je geen 2 bakplaten? Bak de pizza’s dan één voor één.
combinatietip Lekker met olijven, tonijn, parmaham, ansjovis, of truffel­ salami.
achtergrondinfoThuiskok Michael Sgaier, AllerHande 7 2022. Suus: "de oven wordt bij ons echt vaak gebruikt. En pizza: ja, daar maak ik mijn zoons wel blij mee. En onszelf natuurlijk ook."

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Pizza met tomatensaus en mozzarella

Leuk om een keer zelf te doen: pizza maken. In dit recept maak je zowel de bodem als de tomatensaus zelf. En vervolgens beleg je 'm met je favoriete ingrediënten.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig