bewaar
Kippenpoten uit de oven met petjel van Suus Tomohamat
Kippenpoten uit de oven met petjel van Suus Tomohamat
bewaar

Kippenpoten uit de oven met petjel van Suus Tomohamat

Petjel is vergelijkbaar met gadogado en bevat sperziebonen en satésaus. In dit ovenrecept combineren we het Indonesische bijgerecht met kippenpoten uit de oven.

35 min. bereiden
1 uur oventijd
4 uur wachten
licht pittig
5waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 tenen

knoflook

20 g

verse gember

1 tl

zwarte peper

4 el

ketjap manis

½ tl

kerriepoeder

1

bouillonblokje

4

kippenpoten

300 g

verse sperziebonen

125 g

taugé

600 g

spitskool

200 g

mix voor Surinaamse satesaus (bij Soenil)

250 ml

kokend water

Dit heb je nodig

  • ovenschaal groot (AH Spaaractie)

  • vershoudfolie

  • schuimspaan

Petjel is vergelijkbaar met gadogado en bevat sperziebonen en satésaus. In dit ovenrecept combineren we het Indonesische bijgerecht met kippenpoten uit de oven.

Aan de slag

1

Pers de knoflook. Schil de gember en rasp fijn. Meng de knoflook en gember in de ovenschaal met de zwarte peper, ketjap en een ½ tl kerriepoeder. Verkruimel het bouillonblokje erboven en meng nogmaals. Leg de kippenpoten erin en wrijf ze in met de marinade. Dek af met vershoudfolie en marineer 4-8 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 160 °C. Rooster de kippenpoten in ca. 1 uur goudbruin en gaar.

3

Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen. Halveer de sperziebonen. Verwijder de bruine uiteinden van de taugé. Halveer de spitskool in de lengte en snijd de helften in reepjes van ca. 1½ cm breed. Kook de sperziebonen in ca. 6 min. beetgaar. Schep met de schuimspaan uit het water, doe in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.

4

Meng ondertussen de mix voor Surinaamse satésaus in een grote kom met 250 ml kokend water. Meng de sperziebonen, taugé en spitskool erdoor (petjel).

5

Serveer de kippenpoten met de petjel. Lekker met Surinaamse bami.

achtergrondinfoThuiskok Suus Tomohamat AllerHande 4 2022. Suus: "Tien jaar geleden vroeg ze haar moeder haar recepten op te schrijven. ‘Ik wilde dat ze bewaard bleven, voor als ze er later niet meer zou zijn.’ Dat schriftje komt regelmatig tevoorschijn."

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kippenpoten uit de oven met petjel van Suus Tomohamat

Petjel is vergelijkbaar met gadogado en bevat sperziebonen en satésaus. In dit ovenrecept combineren we het Indonesische bijgerecht met kippenpoten uit de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig