bewaar
Antipasti borrelbrood
Antipasti borrelbrood
bewaar

Antipasti borrelbrood

Dit antipasti borrelbrood is een schitterende borrelplank met antipasti waar al je lekkers als olijven, mozzarella en prosciutto op en in ligt. Je kunt ’m ook nog opeten!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

8 porties

1 el

olijfolie mild

2 takjes

verse rozemarijn

120 g

olijven duo kalamata en basilicum

70 g

semi-gedroogde cherrytomaatjes

600 g

pizzadeeg met tomatensaus

125 g

minimozzarella

50 g

Spianata Romana (salami)

50 g

prosciutto crudo

Dit heb je nodig

  • bakplaat: 39 x 24 x 2 cm

  • bakpapier

Dit antipasti borrelbrood is een schitterende borrelplank met antipasti waar al je lekkers als olijven, mozzarella en prosciutto op en in ligt. Je kunt ’m ook nog opeten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de traybake of bakplaat met bakpapier. Maak van vellen aluminiumfolie 3 bollen van Ø 6-8 cm. Hiermee worden de holten in het deeg gevormd. Bestrijk de bollen rondom met de olie en leg ze een beetje uit elkaar op de bakplaat.

2

Halveer de rozemarijntakjes. Verdeel de olijven, semi-gedroogde cherrytomaten (bewaar de olie) en rozemarijntakjes over de bakplaat. Haal het pizzadeeg uit de verpakking en rol het uit over de aluminiumbollen en de olijven en tomaten op de bakplaat (de tomatensaus uit de verpakking gebruik je niet). Druk het deeg voorzichtig aan, zodat de olijven, tomaten en rozemarijn er goed mee afgedekt worden. Bak ca. 15 min. in de oven tot goudbruin en knapperig.

3

Meng ondertussen de minimozzarella met 1 el olie van de semi-gedroogde cherrytomaten in een kleine kom.

4

Haal het borrelbrood uit de oven en laat 5 min. afkoelen op de bakplaat. Leg een plank of platte serveerschaal omgekeerd op het borrelbrood en keer samen met de traybake om. Leg losse olijven en tomaten weer terug op het borrelbrood, verwijder de aluminiumbollen en laat 15 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Vul de holten met de spianata romana, prosciutto crudo en de gemarineerde minimozzarella.

bewaartipDe tomatensaus uit de verpakking pizzadeeg is lang houdbaar en heerlijk door soep of pastasaus. Of op een pizza natuurlijk!
vegatipVervang de spianata romana en prosciutto crudo door gegrilde artisjokharten en sweet- peppers met verse kaas.

Antipasti borrelbrood

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Antipasti borrelbrood

Dit antipasti borrelbrood is een schitterende borrelplank met antipasti waar al je lekkers als olijven, mozzarella en prosciutto op en in ligt. Je kunt ’m ook nog opeten!

Lekker van Albert Heijn: https://static.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig